Restmateriaal voorbewerken

De voorfreesbewerking dient ervoor om vanuit een uitgangsmateriaal zoveel mogelijk materiaal weg te frezen voor het nabewerken. Hier kunnen willekeurige 3D-vormen als uitgangsmateriaal gebruikt worden. Dit kan door het inlezen van bv. een model uit een STEP- IGES- of STL-bestand.

 


 
 
Restmateriaal voorfrezen
Door de strategie “Z-Vlak-Restmateriaalvoorbewerken“ is er de mogelijkheid om met een kleinere frees restmateriaal weg te frezen die bij een eerdere bewerking door een grotere frees is blijven staan. Condacam herkent automatisch alle restmateriaal-gebieden en freest deze schoon met de kleinere frees. Zo kan bijvoorbeeld met een grotere frees al zoveel mogelijk materiaal verwijderd om de bewerkingstijd te verkorten, Daarna kan dan met een kleinere frees het restmateriaal weggefreesd worden.

cadcam cnc eenvoudig 3d cnc3D cadcam fanuc heidenhain HaasCNC Fagor DMGCADCAM eenvoudig en snel CNC programmeren

 

Begrenzingscontouren
Bewerkingen voor voor- en nabewerkingen kunnen middels begrenzingscontouren ingeperkt worden. Deze begrenzingscontouren kunnen uit een DXF-bestand komen,  uit “Kanten extraheren” of met tekenfuncties, waarmee lijnen,polylijnen cirkels etc getekend kunnen worden. Het voorbeeld laat een as-parallelle nabewerking zien, die door een begrenzingscontour ingeperkt is. De begrenzingscontouren kunnen o.a met de functie “Kanten extraheren” automatisch gegenereerd worden.

rijsgunstig gebruiksvriendelijk cad cam 3d2.5D 2D 3D fanuc Mitsubishi Fagor kamerfrezen