3D Nabewerken

Condacam biedt een breed scala van bewerkingsmethoden voor 3D nabewerken. Dusdanig, dat elk denkbare bewerkingsproblematiek met effectieve gereedschapsbanen opgelost kan worden. Tot de 3D-nabewerkingsstrategieën behoren de volgende typen:

Z-Vlak-Nabewerken
Contourparallel-Nabewerken
Offset-Nabewerken
Kanten-Offset-Nabewerken
Circulair Nabewerken
Circulair-spiraal-Nabewerken Rechth.-spiraalvormig-Nabewerken Compleet Nabewerken
Nabewerken-vlakke-oppervlakken
Kamer Nabewerken
Contour-Projecteren
Tussen 2 curven Nabewerken
Kanten Nabewerken
Restmateriaal-Nabewerken

 

Compleet Nabewerken
Nieuw in Condacam is het „Compleet Nabewerken“. Het Compleet Nabewerken kan worden toegepast als een soort allround strategie voor diverse onderdelen. De Compleet Nabewerken strategie is gebaseerd op het ingeven van een grenshoek die bepaalt of het gebied een steil of vlak gebied is. De vlakke en steile gebieden worden ieder met een andere strategie bewerkt. Daardoor worden optimale freesbanen door Condacam berekend. Tegelijkertijd wordt de bewerkingstijd korter en het oppervlak gladder. Ook kan worden ingesteld om alleen steile of alleen vlakke gebieden te bewerken.

frezen CadCam Haas One cnc pocketing draadfrezen goedkoopEdge cam prijsgunstig gebruiksvriendelijk

Begrenzingscontour en bewerkingsgebied
Voor alle bewerkingen, van voorfrezen tot nafrezen, kunnen middels contouren bewerkingsgebieden begrensd worden. De begrenzingscontouren kunnen worden toegevoegd via DXF tekeningen, via de optie „Kanten Extraheren“, of kunnen gewoon zelf via de beschikbare teken-functies zoals “Polylijn”, “Lijn”, “Cirkel”, “Cirkelboog” of “Rechthoek” gecreëerd worden. Het voorbeeld hieronder toont een As-parallelle nabewerking. Het bewerkingsgebied is door een begrenzingscontour gedefinieerd. Dit contour werd uit een DXF-bestand geïmporteerd.

3d cnc heidenhain eenvoudigschrauberschicht_2_lbb2_lbsschrauberschlicht_3_lbb2_lbs
Begrenzingscontouren kunnen met de functie “Kanten extraheren” automatisch getraceerd worden. De kanten van de vlakken worden dan als polylijn geëxtraheerd. Deze polylijnen kunnen vervolgens toegepast worden om bewerkingsgebieden vast te leggen. Deze kunnen daarna indien gewenst met de beschikbare teken-functies (Lijn, Polylijn, enz.) aangepast worden. Het volgende voorbeeld laat een begrenziongscontour zien die zelf getekend is. Hierbij is de Vangpunt-functie (zoals de orthogonaal-optie) een zeer gemakkelijk instrument om snel en precies het contour te tekenen.