CNC-Simulatie

CNC simulatie

Simulatie van echte CNC-code

Simulatie van echte CNC-code
Na het vastleggen van de freesbewerkingen kan het resultaat middels een simulatie gecontroleerd worden. Condacam heeft hiervoor een geïntegreerde 3d-realtime simulator. Het principe hiervan is erop gebaseerd, dat het actuele CNC-programma die in de editor staat, omgezet wordt naar freesbanen. Dat betekent dus dat er precies gesimuleerd wordt wat door de postprocessor gegenereerd is.
 

DMG_CNC

Botsing met de gereedschapshouder

Controle van Freesbanen
Hierbij worden de gereedschapswissels en ijlgangbewegingen meegenomen. In de teksteditor kunnen wijzigingen gemaakt worden en weer direct opnieuw gesimuleerd worden. Aangezien de simulatie plaatsvindt in het zelfde venster als waar het model staat, zijn evt. verschillen tussen model en eindresultaat goed zichtbaar. En of er verkeerde freesbanen zijn en de frees nergens tegen aan botst wordt gecontroleerd .
 

 dialog11 dialoog12 DMG Mori-Seiki Fadal HaasCNC Takisawa Hurco Kitamura

Rapport met evt. botsingen

Botsingscontrole
Behalve de ijlgangbewegingen wordt ook de snijlengte van het gereedschap meegenomen in de botsingsontrole. De plaatsen waar een dan botsing plaatsvindt worden weergegeven in een andere kleur als ook de bijbehorende NC-regels in de teksteditor. Ook kan het spaanvolume gecontroleerd worden.