Functie overzicht

 

Bobcadcam Edgecam
2.5D Frezen
Met de 2.5D-Bewerking biedt Condacam ook de mogelijkheid complexe werkstukken te programmeren. Bewerkingen zoals Vlakfrezen, Profielbewerken, Kameren, Contourfrezen, Boor-frezen geven de gebruiker effectieve functies.
 

3D-CNC-frezen
3D Voorfrezen
De voorfreesbewerking dient ervoor om vanuit een uitgangsmateriaal zoveel mogelijk materiaal weg te frezen voor het nabewerken. Hier kunnen willekeurige 3D-vormen als uitgangsmateriaal gebruikt worden. Dit kan bv. door het inlezen van een model uit een STEP- IGES- of STL-bestand.
 

werkplaats cnc frezen
3D Nafrezen
Condacam biedt een breed scala van bewerkingsmethoden voor 3D nabewerken. Zo kan elk denkbare bewerkingsprobleem met effectieve gereedschapsbanen opgelost kan worden.
 

G81 G83 CYCL202
Boorbewerkingen
Met de optie Feature-Herkenning van boorgaten kunnen boorposities automatisch in het 3D-model herkend worden. De boorposities worden in de geometrielijst met diameterwaarde weergegeven. Deze posities kunnen dan direct voor de boorbewerking gebruikt worden. Ook is er een boor-frees strategie met helocoïdale bewegingen beschikbaar.
 

CNC simuleren
CNC-Simulatie
Na het vastleggen van de freesbewerkingen kan het resultaat middels een simulatie gecontroleerd worden. Condacam heeft hiervoor een geïntegreerde 3d-realtime simulator. Het Principe hiervan is erop gebaseerd, dat het actuele CNC-programma die in de editor staat, omgezet wordt naar freesbanen. Dat betekent dus dat er precies gesimuleerd wordt wat door de postprocessor gegenereerd is.