Sterke verbeteringen in Condacam

Condacam 2.1.12B (Release Candidate)

Een nieuwe gratis Update (Buildversion 2112) kan worden gedownload. De download-link voor de nieuwe versie kan alleen aangevraagd worden door geregistreerde klanten. Onderdeel van de update zijn enkele nieuwe functies zoals draadfrezen of de cyclus-uitgave, die bij sommige postprocessoren aanpassingen nodig maken. Vooral bij de Heidenhain en Siemens-postprocessor moet dit nog nagestuurd worden(meer op aanvraag). De update is daarom als Release-candidate benoemd.

 
De volgende nieuwe ontwikkelingen worden geïntegreerd:
1.
Nieuwe gereedschaptypes zoals een stapboor, draadtap, draadfrees en boorstangen worden toegevoegd.

Edgecam OneCnC Topsolid Hypermill Visualmill Bobcadcam

2. Een nieuwe strategie voor het draadfrezen is toegevoegd. Deze strategie maakt het mogelijk om binnen- en buitendraad met frees met een- of meerdere tanden mogelijk te maken(inlcusief conische draad enz…)

CADCAM eenvoudig en snel CNC programmeren

3. De functie Contourbewerking is uitgebreid met een optie voor het plaatsen van microjoints op het contour. Een andere nieuwe optie is om scherpe hoeken in een contour “schoon” te frezen.

Okuma Philips432 Robodrill Supermax Victor Mach3 Winpcncn kamerfrezen

4. Nieuwe functies voor het gebruik van aan te passen boorcycli van allerlei soorten (G73-G89) boren met spaan breken, tappen, enz. zijn toegevoegdaan de volledige versie (niet in LT). Verder is ook de Backplot simulatie uitgebreid om simulatie van de boorcycli mogelijk te maken.

prijsgunstig gebruiksvriendelijk cad cam 3d cnc

5. De postprocessor-assistent is uitgebreid met nieuwe opties voor het definiëren van gebruikersgedefinieerde boor- en tapcycli. Bovendien werd de optie voor het definiëren van speciale helix-regels aan de postprocessor-assistent toegevoegd.

G81 G83 G84 CYCL200 Robodrill Supermax Victor

6. De inputwaarden van de diepte-parameters in boor- en boorfrees strategie zijn nu ook in te geven via het “muisklik-veld” door het selecteren van (vang)punten. (CTRL-toet indrukken en klik dan een punt aan)

Fanuc Heidenhain 3D CadCam low cost

7. in de cyclus G41-G42, kan de lengte van het inloop en uitlooppad nu met een extra waarde verlengd worden.

8. Contourbewerking – de Bewerkingsafstand bij voorbewerken is aangepast dat ook bij het toepassen van de optie “Zijwaartse hoek” of “Profielpad” de bewerkingsafstand niet groter wordt dan de ingegeven waarde.

9. Het genereren van circulaire bewegingen is significant verbeterd(3D-strategieën). Dit zorgt voor een kleiner NC-programma en een betere verspaning op de .

+ + + Belangrijke info voor huidige klanten + + +

De cyclus ondersteuning is niet beschikbaar in de LT versie.

Voor het ondersteunen van cycli moeten alle postprocessoren aangepast worden. Wij passen voor de
huidige klanten 12 Boor-en Draad-cycli kostenloos aan, indien wij de documentatie en voorbeelden hiervan hebben/krijgen.