Baanbrekend: 3D-CAD in een browser

Onshape cam 3d-cad design frezen heidenhain fanuc fagor CNC DMG

 

Het perfecte 3D-Cad systeem voor de Condacam gebruiker
De perfecte oplossing voor alle Condacam gebruikers die ook zelf 3D willen ontwerpen tegen een lage prijs of zelfs gratis. Onshape is een uniek CAD-systeem dat draait in een internet-browser zoals bv. Chrome, Explorer of Firefox. Dit betekent dat je helemaal niets!! hoeft te installeren om je 3D-ontwerpen te maken, in te lezen of aan te passen. Je wordt niet lastig gevallen met  ‘patches’,  ‘updates’  etc. die je elke weer opnieuw moet installeren, of als je een nieuwe PC hebt en alles weer opnieuw moet installeren. Nee,  dat behoort allemaal tot de verleden tijd: gewoon inloggen en aan de gang, simpel!

 

3DCAD cam heidenhain siemens fanuc HAAS-CNC

 

Eenvoud
Onshape werkt op dezelfde wijze als andere 3D-ontwerp systemen, met dat dat Onshape in een browser draait.  Je kunt dus met elke computer met een internetverbinding, op elke locatie aan de gang met Onshape. Onshape wordt gemaakt door dezelfde mensen die destijds SolidWorks opgezet hebben. Hun kennis en ervaring is ook direcht zichtbaar in Onshape als je de gebruiksvriendelijke manier van ontwerpen ziet.

 
In de Cloud
Al je ontwerpen worden automatisch opgeslagen in de Cloud, daar hoef je niets voor te doen. Het opslaan van je ontwerp gebeurt automatisch realtime, dus niets gaat per ongeluk verloren. Opdrachtgevers kunnen tijdens het ontwerpen live meekijken naar je ontwerp en, indien je hier toestemming voor geeft, zelfs wijzigingen of suggesties doorvoeren. Dit is allemaal mogelijk omdat je ontwerpen in de Cloud staan.

 

fanuc fagor heidenhain HAAS-CNC 3D-CAM
 

In combinatie met CondaCam
Het is ook mogelijk ontwerpen te downloaden in allerlei formaten zoals bv Iges, STEP, STL etc.  Dit betekent dat je van een ook direct een NC-programma kunt maken om dit te frezen. Met Onshape ben je als Condacam gebruiker dus volledig uitgerust in zowel ontwerpen als produceren.

 

Serivice en Opleiding met subsidie
Voor ondersteuning, opleiding op locatie of via internet, is firma Camanotech de aangewezen partner. Buiten de Condacam-opleidingen komen ook Onshape-opleidingen in aanmerking voor vergoeding via de OOM(indien u lid bent van de MetaalUnie). Klik voor meer informatie hier over op deze link: Onshape-support

 

Kosten?
Onshape is kostenloos indien je er slechts weinig gebruik van maakt.  Ga je als gebruiker uitgebreid aan de gang kun je voor de professional licentie kiezen. De licentiekosten $100 per maand. Vergeleken met andere 3d-CAD systemen, waar je meestal al meer kwijt bent aan een onderhoudscontract, is dit een schijntje.