Focal Meditech was er vroeg bij

CADCAM frezen 3D 2D DMG Heidenhain fanuc

FOCAL Meditech BV te Goirle was in 2009 een van de eerste Condacam-gebruikers in de Benelux. FOCAL Meditech BV is actief op het terrein van de medische technologie waarbij het accent ligt op hulpmiddelen voor gehandicapten, zoals bv armrobots.

Fanuc Emco Heidenhain matrijs spuitgieten

Eric de Quay en zijn collega’s ontwerpen en produceren de nieuwe produkten met SolidWorks in 3D. De doorlooptijd van ontwerp naar een eindprodukt moet kort zijn. Vandaar dat Eric destijds besloot om met Condacam de 3D-freesprogramma’s te genereren.

Fanuc Emco Heidenhain matrijs spuitgieten

“Omdat de nederlandstalige Condacam snel in te leren is, en een overzichtelijke gebruikersinterface heeft, konden wij vrijwel direct onze ontwerpen op onze freesbanken(oa. DMG) omzetten in een tastbaar produkt. Wij werken nu al 5 jaar met veel plezier met Condacam. Door de jaren hebben we enkele software-upgrades gehad waarmee het aantal 2-en 3D-freesstrategie├źn en mogelijkheden significant zijn uitgebreid. ”

Fanuc Emco Heidenhain matrijs spuitgieten

“Aangezien de prijs zeer aantrekkelijk is kun je zeggen dat Condacam voor ons een geweldige investering is die we destijds al snel terugverdiend hadden. Kortom, ik kan het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een 2D en 3D-Cam systeem.”