Pieter van Hooff

Baanbrekend: 3D-CAD in een browser

Onshape cam 3d-cad design frezen heidenhain fanuc fagor CNC DMG

 

Het perfecte 3D-Cad systeem voor de Condacam gebruiker
De perfecte oplossing voor alle Condacam gebruikers die ook zelf 3D willen ontwerpen tegen een lage prijs of zelfs gratis. Onshape is een uniek CAD-systeem dat draait in een internet-browser zoals bv. Chrome, Explorer of Firefox. Dit betekent dat je helemaal niets!! hoeft te installeren om je 3D-ontwerpen te maken, in te lezen of aan te passen. Je wordt niet lastig gevallen met  ‘patches’,  ‘updates’  etc. die je elke weer opnieuw moet installeren, of als je een nieuwe PC hebt en alles weer opnieuw moet installeren. Nee,  dat behoort allemaal tot de verleden tijd: gewoon inloggen en aan de gang, simpel!

 

3DCAD cam heidenhain siemens fanuc HAAS-CNC

 

Eenvoud
Onshape werkt op dezelfde wijze als andere 3D-ontwerp systemen, met dat dat Onshape in een browser draait.  Je kunt dus met elke computer met een internetverbinding, op elke locatie aan de gang met Onshape. Onshape wordt gemaakt door dezelfde mensen die destijds SolidWorks opgezet hebben. Hun kennis en ervaring is ook direcht zichtbaar in Onshape als je de gebruiksvriendelijke manier van ontwerpen ziet.

 
In de Cloud
Al je ontwerpen worden automatisch opgeslagen in de Cloud, daar hoef je niets voor te doen. Het opslaan van je ontwerp gebeurt automatisch realtime, dus niets gaat per ongeluk verloren. Opdrachtgevers kunnen tijdens het ontwerpen live meekijken naar je ontwerp en, indien je hier toestemming voor geeft, zelfs wijzigingen of suggesties doorvoeren. Dit is allemaal mogelijk omdat je ontwerpen in de Cloud staan.

 

fanuc fagor heidenhain HAAS-CNC 3D-CAM
 

In combinatie met CondaCam
Het is ook mogelijk ontwerpen te downloaden in allerlei formaten zoals bv Iges, STEP, STL etc.  Dit betekent dat je van een ook direct een NC-programma kunt maken om dit te frezen. Met Onshape ben je als Condacam gebruiker dus volledig uitgerust in zowel ontwerpen als produceren.

 

Serivice en Opleiding met subsidie
Voor ondersteuning, opleiding op locatie of via internet, is firma Camanotech de aangewezen partner. Buiten de Condacam-opleidingen komen ook Onshape-opleidingen in aanmerking voor vergoeding via de OOM(indien u lid bent van de MetaalUnie). Klik voor meer informatie hier over op deze link: Onshape-support

 

Kosten?
Onshape is kostenloos indien je er slechts weinig gebruik van maakt.  Ga je als gebruiker uitgebreid aan de gang kun je voor de professional licentie kiezen. De licentiekosten $100 per maand. Vergeleken met andere 3d-CAD systemen, waar je meestal al meer kwijt bent aan een onderhoudscontract, is dit een schijntje.
 

Nieuwe Tip&Truc

Bekijk de tip hier waar je gebruik kunt maken van een circulair of rasterpatroon, om niet alleen geometrie maar ook NC-jobs kunt kopiëren.

Prototyping en standaard onderdelen

 

CNC Frezen 2D 2.5D CAM

Duijts Metaalbewerking is gevestigd in Nuenen. Het specialisme van Duijts Metaalbewerking is het CNC-frezen van fijnmechanische producten in bijna elke afmeting. Het machinepark bestaat daardoor derhalve uit een bewerkingscentrum en meerdere bedfreesbanken, een draaibank en slijpbank.

Dennis Duijts: “Een aantal jaar geleden hebben we Condacam aangekocht. We werkten tot voor kort ook nog met een ander veel duurder 3D-CAM systeem. In de praktijk functioneert Condacam echter zeer goed en hebben we nu definitief besloten alleen met Condacam verder te gaan.”

 
“Enkele weken geleden heeft een van onze frezers één dag instructie gevolgd om Condacam optimaler te kunnen benutten. Nu programmeert hij onderdelen waarvan de tekeningen in 2D en 3D-formaat aangeleverd worden door de opdrachtgevers. Zijn er nog vragen kunnen we altijd even contact opnemen met Condacam voor een snelle respons. Kortom we zijn erg tevreden met dit nederlandstalig en eenvoudig te bedienen CAM-systeem.”

 
heidenhain, fanuc, sinumeric, fagor, 2d, cad, 3d cad step iges
 

Alle programma’s worden met Condacam gemaakt

 

CNC Frezen 2D 2.5D CAM

Krusing Engineering B.V. is gevestigd in Schiedam en vervaardigt hoofdzakelijk fijnmechanische onderdelen.

Richard Jansen is verantwoordelijk voor de frees-afdeling binnen Krusing: “Drie jaar geleden kochten wij onze 1e licentie CondaCam. Wij gebruikten aanvankelijk Condacam voornamelijk voor gecompliceerde 3D-vormen, en dat ging uitstekend. Toen we verder thuisraakten in Condacam realiseerden we ons dat ook de minder gecompliceerde onderdelen, die we voornamelijk in 3D-files aangeleverd krijgen, snel te programmeren zijn.”

 

cnc frezen 2d 3d onecnc edgecam

 

“We hebben nu een 2e licentie erbij gekocht en standaard worden alle programma’s, tenzij het een paar gaatjes boren betreft, door de frezers met Condacam gemaakt. Het is vrij eenvoudig in te leren, daar het overzichtelijk en eenvoudig te bedienen is. Dat het nederlandstalig is, is mooi meegenomen. Buiten dat is de prijs voor een CAM-systeem met zoveel mogelijkheden erg interessant.”

 

Focal Meditech was er vroeg bij

CADCAM frezen 3D 2D DMG Heidenhain fanuc

FOCAL Meditech BV te Goirle was in 2009 een van de eerste Condacam-gebruikers in de Benelux. FOCAL Meditech BV is actief op het terrein van de medische technologie waarbij het accent ligt op hulpmiddelen voor gehandicapten, zoals bv armrobots.

Fanuc Emco Heidenhain matrijs spuitgieten

Eric de Quay en zijn collega’s ontwerpen en produceren de nieuwe produkten met SolidWorks in 3D. De doorlooptijd van ontwerp naar een eindprodukt moet kort zijn. Vandaar dat Eric destijds besloot om met Condacam de 3D-freesprogramma’s te genereren.

Fanuc Emco Heidenhain matrijs spuitgieten

“Omdat de nederlandstalige Condacam snel in te leren is, en een overzichtelijke gebruikersinterface heeft, konden wij vrijwel direct onze ontwerpen op onze freesbanken(oa. DMG) omzetten in een tastbaar produkt. Wij werken nu al 5 jaar met veel plezier met Condacam. Door de jaren hebben we enkele software-upgrades gehad waarmee het aantal 2-en 3D-freesstrategieën en mogelijkheden significant zijn uitgebreid. ”

Fanuc Emco Heidenhain matrijs spuitgieten

“Aangezien de prijs zeer aantrekkelijk is kun je zeggen dat Condacam voor ons een geweldige investering is die we destijds al snel terugverdiend hadden. Kortom, ik kan het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een 2D en 3D-Cam systeem.”

DTM Products tevreden met Condacam

Fanuc Emco Heidenhain matrijs spuitgieten

DTM Products uit Budel is producent van mobiele inbouw-benodigheden met klanten wereldwijd. In december besloot DTM Products CNC-programmering met Condacam te gaan invullen.

heidenhain fanuc usbpcnc mach3

Doordat de doorlooptijd tijdens de product ontwikkeling veel korter is geworden, was de beslissing om Condacam aan te schaffen een zeer goede investering. Niet alleen qua efficiëntie, maar tevens ook het gebruiksgemak zijn twee essentiële zaken die bij de ontwikkeling van een nieuw product belangrijk zijn.

heidenhain fanuc usbpcnc mach3

Bart is verantwoordelijk voor de CNC-programmering: “Na een kleine demonstratie waren we snel overtuigd dat Condacam de programmeertijd significant omlaag zou brengen. De matrijzen worden in 3D-Cad opgezet en dus als een 3D-model Condacam ingelezen. We zijn nu anderhalve maand verder en zijn uitermate tevreden met Condacam. We hebben een halve dag cursus gehad, en een paar uur telefonische support. Dit gebeurt met Teamviewer, zodat we één op één support krijgen waarbij direct de vragen beantwoord worden terwijl we meekijken op het scherm. Het is ook erg comfortabel dat het geheel nederlandstalig en eenvoudig te bedienen is.”

heidenhain fanuc usbpcnc mach3

Tips&Trucs

Er zal binnenkort een item ‘Tips&Trucs’ komen. Hierin wordt regelmatig een uitleg van een specifiek onderwerp behandeld of handige tips. Hierbij kan een begeleidend pdf-bestand of video-link zitten. Ook zullen alle Condacam-gebruikers automatisch een mail toegestuurd krijgen, wanneer er een nieuw item is toegevoegd. Klik hier voor de link naar de deze pagina.

Nieuwe website online

Vandaag gaat de nieuwe website van Condacam Benelux online.  De website is overzichtelijker en informatiever geoworden voor de gebruiker en geïnteresseerden in Condacam.  Zo is er een video-pagina waar alle functies binnen CondaCam getoond worden met uitleg (zet uw geluid van uw apparaat aan). Ook wordt bij het downloaden van de Condacam-software een link voor een introductie-handleiding gestuurd.

Machinefabriek Vormatech is erg tevreden met Condacam

 

CADCAM CNC-programmeren CNC

Firma Vormtech te Heeswijk-Dinther werkt sinds 2 jaar met Condacam. Eigenaar Patrick van de Vorstenbosch: “We krijgen steeds meer tekeningen digitaal aangeleverd in 3D formaat, meestal in Step formaat. Dan is een 3D CAM-programmeersysteem onontbeerlijk om je klant goed van dienst te zijn. Met Condacam zijn wij nu in staat complexere onderdelen te frezen en kunnen wij nu ook goedkoper produkten leveren naar onze klanten door de snellere programmeertijd.”
 

vormatech

Produkten geprogrammeerd met Condacam bij Vormatech


 
CNC-Frezer Jorg van den Boogaard:
“Condacam is vrij eenvoudig te bedienen, overzichtelijk, en wat ook erg fijn is, dat het volledig in het Nederlands is.  Door het toepassen van 5 à 6 functies, 2D- en 3D- frees-strategieën, kan ik de meeste onderdelen al vrij snel programmeren.  Met de ingebouwde simulator kan ik dan ook meteen controleren of er geen botsingen optreden met ijlgang en het gereedschap met zijn freeshouder. Ik ben erg tevreden met Condacam, zeker sinds de laatste versie met veel vernieuwingen en verbeteringen.”
 
Patrick van de Vorstenbosch: “We hebben sinds kort een 2e licentie Condacam aangeschaft omdat we zien dat het voor ons een ideaal Cam-programmeersysteem is. En dat ook nog voor een wel heel aantrekkelijke prijs.”

Vernieuwingen in Condacam

Condacam 2.1.15

Een nieuwe gratis  Update (Buildversion 2115) kan worden gedownload. De Download-Link kan voor geregistreerde gebruikers verkregen worden. Een deel van de update zijn verschillende nieuwe functies.

 

eenvoudig prijsgunstig gebruiksvriendelijk cad cam 3d cnc heidenhain fanuc


De volgende nieuwe ontwikkelingen zijn geïntegreerd:

1. Selecteren van vlakken bij de Bewerkingsstrategie Z-vlak nabewerken->Optimaliseren vlakke oppervlakken (zie beeld hierboven)

2. Optimalisatie van de Interface-aansluitingür bij import-formaten zoals STEP, PARASOLID, SAT / ACIS, IGES-SOLID, VDA.

3. Bij de functie ‘Delen’ van geometrie is het nu mogelijk om op snijpunten, middelpunten en quadrant-punten geometrie te delen.

4. Bij de functie Bewerkingsstrategie “2.5D Contourbewerking” zijn, indien er gekozen wordt voor radiuscompensatie, bij het tab-blad “In-uitloop” nog apart 2 tabbladen ingevoegd voor de  laatste snede die met de radiuscompensatie uitgevoerd wordt.

5. Anti-Aliasing ondersteuning voor de grafische weergave werd geïntroduceerd.

6. De simulatie-module voor Maho-machines is herzoen en verbeterd.

7. De volledige naam van de computer waar CondaCam op is geïnstalleerd is zichtbaar in Condacam onder het item “Info” in het Help-menu.

8. In de gereedschaphouder-bibliotheek zijn kleine wijzigingen aangebracht in de database.